dimarts, 31 de juliol del 2012

L’excel·lència per davant de l’afluència en el tancament del GREC’12

Aquest passat dilluns el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, i el director del Grec, Ramon Simó, van fer balanç del què havia donat de si el Festival Grec 2012.

Segons Ciurana “en una època de crisi com l’actual volíem acostar el Grec a la ciutadania”. Les xifres de l’edició vigent demostren amb una ocupació total del 54%, el públic en espectacles de pagament ha disminuït un 40% llarg respecte al 2011, ara bé, més de la meitat del total de 126.000 espectadors que ha tingut el festival, ha estat en espectacles gratuïts.

Una altra de les voluntats del Grec era “atraure espectacles de prestigi internacional mentre s’apostava per la producció d’espectacles catalans”, va destacar Ciurana. En aquest sentit, Ramon Simó va explicar que “una quinzena d’espectacles presentats durant el festival tindran temporades estables” i a més “hem comptat entre els nostres espectacles amb produccions de gran qualitat a nivell internacional”. Així mateix, Simó va expressar la seva decepció per la fluixa rebuda que havien tingut alguns espectacles. Però també va deixar clar que “s’aposta per un model d’excel·lència on prima més la qualitat de l’espectacle que la quantitat d’espectadors”.

Els espectacles que millor acollida han tingut per part del públic han estat “Dubte”, al Teatre Poliorama, “El principi d’Arquímedes”, a la Sala Beckett, “La senyoreta Júlia”, al Teatre Romea, “El gran teatro del mundo”, “The Master and Margarita”, “32 rue Vandenbranden” i “Metamorphosis” al Teatre Lliure i l’espectacle “A la ville de… Barcelona” del Teatre Grec. La música també s’ha erigit com un dels grans atractius del festival amb ocupacions de més del 65% de públic.


Reptes de futur

“De cara al 2013 volem començar a difondre el festival abans per tal que la gent pugui fer les seves previsions”, va declarar Simó que reconeixia que l’edició d’enguany s’havia enllestit de manera molt precipitada. Un altre dels reptes de futur és acostar al públic barceloní als nous formats com poden ser els espectacles itinerants o el circ, que en el festival d’aquest any han estat de costosa implantació. Així mateix, el festival aposta per una major presència dels espectacles per a públic familiar de cara a futures edicions.

Finalment tant el regidor com el director del festival van valorar molt positivament la concentració d’espectacles a Montjuïc que van convertir per uns dies aquella zona de la ciutat en una autèntica ciutat del teatre.

Enllaç a l'article a Núvol.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada