dissabte, 18 d’agost del 2012

Pirates! d’aigua dolça

Després d’èxits com Wallace & Gromit o l’oscaritzada Chicken Run, la productora britànica Aardman acaba d’estrenar un nou llarg metratge; Pirates!. En aquesta ocasió els protagonistes són un grup de pirates rocambolescos liderats pel gran Capità Pirata, un corsari gens temible, però capaç de qualsevol cosa per tal de ser reconegut com a millor pirata de l’any. Una hilarant història on hi participaran personatges com la reina d’Anglaterra o Charles Darwin, entre d’altres, i que parla dels valors de l’amistat i la sinceritat per damunt de qualsevol altra cosa.

L’equip que lidera el dos cops nominat a l’Oscar Peter Lord excel·leix una vegada més amb els seus personatges de plastilina animats i rodats amb la tècnica d’stop-motion, o com a ells els hi agrada dir-ho, en claymotion (de l’anglès clay: argila i motion: animació). Aquesta manera de treballar és molt laboriosa ja que per rodar quatre segons de pel·lícula cal una setmana de rodatge, però la gent d’Aardman en són uns autèntics experts. En tota la pel·lícula no es repeteix un sol exterior i així es passa del Londres lúgubre victorià fins a l’alta societat britànica i d’alta mar a l’illa pirata. El film no escatima en detalls i probablement ens caldrà veure’l unes quantes vegades per tal de poder apreciar la immensa riquesa d’elements que apareixen a cada escena. Tot plegat mentre el cap ens va a mil per hora intentant entendre com s’han pogut fer escenes tan ràpides i trepidants amb personatges de plastilina. Només el vaixell pirata que porta els protagonistes per mars i oceans ja està integrat per 44.596 peces; un autèntic treball d’artesania de 4 metres d’eslora i 350 quilos, que va comportar 5.000 hores de feina als seus creadors. 

Pirates!
està basada en el llibre The Pirates! In an adventure with scientists (2004), de Gideon Defoe qui s’ha encarregat personalment d’adaptar el text de la seva obra al guió cinematogràfic. Malgrat tot, cal dir que la minuciositat en la tècnica i l’excel·lència en l’execució deixen en un segon terme la història en sí que, en ocasions, peca de diàlegs massa simples. De tota manera la història no deixa indiferent a l’espectador i és que la gent d’Aardman són uns autèntics artesans de l’animació. 


Enllaç a l'article a nuvol.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada