diumenge, 20 de maig del 2012

Els jocs que et deixen afamat

Gary Ross porta la biblioteca al cinema, però perd uns quants papers pel camí.

Hi ha directors que s’entesten a convertir en ferralla el que abans havia estat un metall preciós. Aquests dies podem veure a les principals sales de cinema Els jocs de la fam, un film basat en el llibre d’homònim nom de l’escriptora Suzanne Collins. Si bé la pantalla és fidel a l’argument del text original, la posada en escena és força decebedora.

L’espectador queda atordit, desorientat i marejat des del començament del film i de sobte tot s’atura en sec. És llavors quan passem del mode videoclip dels setanta al mode propaganda nazi de Leni Riefenstahl. Les llargues files de soldats alemanys són aquí substituïdes pels habitants del que queda d’uns vells Estats Units que ara viuen sotmesos a la ferotge dictadura del Capitoli. Anualment cada districte haurà de rendir comptes a l’estat tot entregant a un jove per lluitar a mort contra els representants de la resta de districtes. En aquest cas, l’escollida serà una joveneta Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) del districte 12 que s’oferirà voluntària per defensar als seus conciutadans de la cruenta competició a la que són sotmesos. Aquí passem de la misèria dels districtes a l’opulència d’una societat futurista que no escatima ni en laca ni en tint de cabell. En endavant, els fets se succeiran molt ràpid. Vint-i-dos criatures mortes i la jove parella d’enamorats (en realitat no ho estan) acaben vencent al sistema en una èpica escena final. Les dues hores d’acció es fan pesades i t’obliguen a mirar el rellotge en més d’una ocasió. El conjunt del càsting és fluix i ni tan sols el gran Donald Sutherland està ben aprofitat. Probablement si el film se salva és per la interpretació de la joveníssima i multi premiada Jennifer Lawrence que deixa clar que la seva carrera a la gran pantalla no ha fet més que començar, però que de ben segur que en sentirem a parlar.

El final queda obert amb les ànsies de revolució dels diferents districtes, però si voleu saber com continua la saga us recomano que canvieu la pantalla per la biblioteca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada