dilluns, 15 d’abril de 2013

7 narradors inspirats per a 12 històries desexplicades

Conta la història que corria l’any 2009 quan l’il·lustrador Ignasi Blanch va decidir endegar, amb els seus alumnes de l’Escola de la Dona, un parell d’exposicions on es tergiversaven els contes tradicionals. El grup de contacontes Vivim del Cuentu va ser l’encarregat d’inaugurar aquelles exposicions i per fer-ho van preparar un espectacle on els contes que s’hi explicaven naixien de les il·lustracions plasmades pels alumnes de l’Ignasi.

Els narradors, van trobar el gust a capgirar les històries tradicionals. Va ser així com mica en mica van incorporar aquestes “petites perversions” en el seu repertori habitual. Curiosament aquelles noves sessions de contes van començar a tenir molt èxit i cada vegada els les demanaven més. A principis de l’any 2011 els 7 narradors de Vivim del Cuentu van decidir posar per escrit tots aquells relats i presentar-los a una editorial. Però el repte es presentava intens ja que escriure un text a 7 mans no és senzill. Va passar ben bé un any abans no van escriure, reescriure, revisar, “rerevisar” i enllestir les 12 històries que van presentar.

La sort els va bufar de cara i l’editor, un apassionat de la literatura infantil i juvenil, va apostar totalment per aquells textos. Però els narradors tenien una condició; si els seus contes s’havien de publicar, els il·lustradors no podien ser altres que els alumnes de l’Escola de la Dona. Aquells qui en el seu dia tant els havien inspirat. I a així va ser com va néixer la col·lecció de Contes Desexplicats!

Si pareu atenció aquests dies a les llibreries podreu trobar els 2 primers números de la col·lecció: “La Caputxeta Forçuda”, una intrèpida noieta que planta cara al llop i no se n’està d’escarmentar-lo, i “La Rateta que llegia a l’escaleta”, una interessant revisió del clàssic on la rateta no busca un nuvi que la faci presumir, sinó un nuvi que l’ajudi a llegir molt, ja que sense cultura, de què parlarien la resta dels seus dies?

Ara bé, si enlloc de llegir-los voleu que siguin els mateixos autors els qui us expliquin les històries, només cal que us deixeu caure per alguna de les moltes presentacions que faran! Especialment, però, és molt recomanable la sessió que oferiran el proper 22 d’abril a les 19’45h a la Casa Orlandai de Sarrià. Allí hi trobareu 7 “cuentistes” explicant històries capgirades com un mitjó, mentre els il·lustradors fan anar el seu llapis amunt i avall al ritme d’un suau so d’un violí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada